Tragédia: két pécsi család életét is tönkretette a koronavírus, kilenc gyermek maradt félárván

A Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola tanulóit pár nap elteltével érte a tragédia.

2021.04.04.

Egy 51 éves pécsi anyuka hunyt el a koronavírusban, a nő hat gyermeket hagyott maga után, akiknek nemcsak édesanyjuk elvesztésével kell megbirkózniuk, hanem a hátramaradt adóssággal is.

A legkisebb gyermek még csak 13 éves. “Tehetségesek a gyerekek és most lelkileg nagyon megviselte őket édesanyjuk halála. A kislány az édesanyjával aludt egy szobában, most csak az üres ágyát nézi egész nap. A hat gyermek most egyedül próbál boldogulni, de édesanyjuk halálával nem tudják, hogyan fedezzék a közüzemi díjakat és a felhalmozott tartozást” – mondta az iskola igazgatója, aki hozzátette azt is, hogy a család új életet kezdene, ezért kérik az emberek segítségét.

 

Szintén a Köztársaság Téri iskolában tanul az a két hatodikos ikerpár, akiknek teljesen egészség édesapjuk 45 évesen hunyt el a koronavírus következtében. Őt további egy, 15 éves gyermek is gyászolja. “Egyelőre az anyuka nem tudja felfogni, mi történik velük. A gyerekek nagyon tehetségesek. Asztaliteniszeznek, bajnokságokat nyernek nekik is szeretnénk segíteni, mert az édesanyának bár van munkahelye, nem számítottak ekkora tragédiára a családban. Így minden támogatás jól jön nekik is” – mondta Molnárné Szoldatics Katalin, az iskola igazgatója. Az intézmény falára a fekete zászlót is kitették, és arra kérik az embereket, hogy aki csak teheti, segítsen a bajba jutottakon – adta hírül a Blikk.

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!