Tudtad, hogy a zamatos őszibarack fogyasztása mennyi előnnyel jár?

2023.11.15.

Talán sosem gondoltad volna, hogy a világ egyik legízletesebb gyümölcse, az őszibarack valójában egy igazi szépség- és egészségbomba is lehet. Ez a napérlelte gyümölcs ugyanis nemcsak finom nasi, hanem egy igazi titkos fegyver a szépségápolásban.

 

Testedet kívül-belül kényezteti a bolyhos gyümölcs, mely számos jótékony hatással rendelkezik. Ha azonban már úgy ítéled meg, hogy nem elegendő ez a fajta segítség bőröd számára, válaszd az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító és bőrmegújító kezeléseinek egyikét.

 

Az ablatív és non-ablatív beavatkozások a megelőzést és a regenerációt egyaránt biztosíthatják számodra. Természetesen a mindennapi életvitelünkben is érdemes az egészséges élelmiszerekre összpontosítanunk, így többek között az őszibarack fogyasztását is iktassuk be étrendünkbe!

 

Milyen az őszibarack?

 

Az őszibarack hazánkban is igen népszerű gyümölcs, mely június közepétől egészen októberig terem. Számos fajtája és alakja ismert, többek között a lédús és zamatos ízű, apró szőrszálakkal borított barack, vagy a kopasz barack, mely sima felületű és későn értő fajtája is létezik.

A fáról leszedett érett gyümölcsöket fogyasztva kellemes ízvilággal találkozhatunk, mely a mély édestől egészen a savanykás változatig terjedhet. A gyümölcs feldolgozását követően kedvelt változat a kompót, befőtt, lekvár és dzsem, melyek segítségével szezonon kívül is élvezhetjük a különleges ízvilágot.

 

Fogyasztásának egészségügyi előnyei

 

A finom zamatok mellett rendkívül nagy az egészségügyi előnye is az őszibarack fogyasztásának. A gyümölcsben található antioxidánsok hatására bőrünk hidratáltabbá válik, és a környezeti hatásokkal szemben is védettebb lesz. A növény szelén- és cinktartalma hozzájárul ahhoz, hogy körmeink, hajunk egészségesebbé váljon.

 

A máj méregtelenítésére is használható gyümölcs érvédő hatása is vitathatatlan. Miután alacsony zsírtartalmú élelmiszer, melyben magas a káliumtartalom, így alkalmas arra, hogy szabályozza a vérnyomást. Ennek hatására pedig hozzájárul a szív- és érrendszer egészséges működéséhez.

 

Fogyókúrához ajánlott?

 

Magas tápanyagtartalommal rendelkező gyümölcsként az őszibarack jó hatással van az immunrendszer erősítésében. Az A-vitamin tartalma kiemelkedően támogatja több szervünk működését. A bőr megújításában és a ráncok csökkentésében tökéletes kiegészítője az egyéb tápanyagoknak.

 

A fogyókúrázók is előszeretettel alkalmazzák diétájuk során az őszibarackot, miután magas víztartalma van, mely alacsony kalóriatartalommal párosul, és fogyasztásával a jóllakottság és teltségérzet elérhető. Szintén hasznos a kiemelkedő rosttartalom a fogyókúra idején, mivel elősegíti az emésztést.

 

Kevesen gondolják, hogy egy ilyen zamatos gyümölcs fogyasztásával mekkora előnyhöz juttatják szervezetüket. Az egészséges életmód alapja, hogy rendszeresen együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt, melyek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag tápanyagot szolgáltatnak szervezetünknek.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!