A zsugorfólia szerepe a költöztetés során

2024.07.23.

A zsugorfólia (más néven stretch fólia) nélkülözhetetlen eszköz a költöztetés során. Feladata, hogy megvédje a bútorokat és egyéb ingóságokat a szállítás közbeni sérülésektől, karcolódásoktól, koszolódásoktól.

 

A Servitius és Partnerei költöztetés szakértői szerint a fólia használata nemcsak célszerű, de idő- és költséghatékony megoldást is kínál. Ebben a cikkben több szempont alapján átnézzük a szerepét és előnyeit, hogy a végén eldöntsük: megéri-e használni a költöztetéshez.


Védelem


A költöztetés folyamán a bútorok és egyéb értéktárgyak különböző veszélyeknek vannak kitéve. A zsugorfólia megakadályozza, hogy ezek a tárgyak megsérüljenek a szállítás közben. Véd a rázkódástól vagy bármilyen fizikai behatástól.


Érdemes szorosan csomagolni, hogy a műanyag levegőtlenül fedje a bútorokat, így képes meggátolni azok sérülését.


Egyszerűen használható


Használata magától értetődő és gyors. Ezek jelentős mennyiségű időt és energiát takaríthatnak meg a költöztetés során.


Mindenek előtt fontos, hogy a csomagolandó tárgyakat tisztán tartsuk. Ezután alaposan tekerjük körbe fóliával a lehető legszorosabban. Így a csomagolás maximális védelmet nyújt bútornak a költöztetés idejére.


A környezettudatosság tükrében


A praktikusság mellett manapság már elengedhetetlen jelentőségű szempont a környezettudatosság is. Mivel a sok műanyag csomagolóanyag használata jelentős környezeti terhelést okozhat, törekszünk a legminimálisabban szükséges mennyiség felhasználására.


A jó költöztető cég számára is fontos a fenntarthatóság, így érdemes olyat választani, amelyik törekszik a műanyag használatának minimalizálására a teljes költöztetési folyamat során.


További előnyök


Amellett, hogy a zsugorfólia a szállítás során is védelmet nyújt, segíti a rakodást és a rögzítést is.


A fólia természetes tapadó képességének köszönhetően összefogja a csomagokat, megakadályozza, hogy azok elmozduljanak. Ez különösen akkor fontos, ha kisebb, könnyebben mozgó tárgyak szállítása a feladat.


Átlátszósága lehetővé teszi, hogy a szállítandó tárgy könnyen beazonosítható legyen a csomagolás megbontása nélkül.


Megéri?


A költöztetés során ez az egyik leghasznosabb és legjobb ár-érték aránnyal rendelkező csomagolóanyag a piacon. Egyszerűen, de hatékonyan védi a bútorokat a szállítás közbeni sérüléstől, ráadásul relatíve olcsón és gyorsan hozzáférhető.


Elsősorban akkor ajánlott, ha nagyobb vagy értékesebb tárgyak szállításáról kell gondoskodnia, és nem szeretne aggódni a bútorai épsége felől.


A Servitius és Partnerei költöztetés kiemelt figyelmet fordít a zsugorfólia használatának minimalizálására és az általa elérhető védelem maximalizálására. Ez a hatékonysági optimum-pont figyelembe veszi a környezeti terhelés minimalizálását a védelmi funkicó csökkenése nélkül.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!