Dúró Dóra tartott fórumot Pécsett. Média, program, oltás, kárpótlás, Magyar Péter.

2024.05.10.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese a pécsi Iparos házban tartott teltházas fórumot. Elmondta, hogy a párt választási célja a EP-be és az önkormányzatokba való bejutás.

Dúró Dóra a rendezvény előtt adott interjút lapunk munkatársának:

PNL: Miért választották a kampánynak ezt a módját?

Dúró Dóra: Heti több alkalommal mennek különböző településekre a párt vezetői, országgyűlési képviselői és Dr. Borvendég Zsuzsanna EP képviselő jelölt. Az EP listán Toroczkai László szerepel az első, Dúró Dóra a második helyen, de ők nem fognak beülni a parlamentbe, így a harmadik Dr. Borvendég Zsuzsanna lesz tulajdonképpen az első bejutó. Ezek a fórumok adnak lehetőséget az embereknek, hogy közvetlenül találkozhassanak a vezető politikusainkkal és kérdéseket fogalmazhassanak meg. A programunkat szeretnénk megismertetni és erre ezek adnak lehetőséget, hiszen a média sajnos elhallgat minket, általában valamelyik párthoz vannak bekötve, vagy a Fideszhez, vagy baloldalhoz, nem függetlenek. Az RTL Klub híradója például a napokban egy EP esélylatolgatás alkamával a listát leadó 5 párt felsorolásából kihagyták a Mi Hazánkat, csak négyet említettek meg, rendszeresen tapasztajuk, hogy kihagyják A Mi Hazánkat és ez a köztv-re is jellemző.

PNL: Mennyire van tudomásuk a helyi problémákkal kapcsolatban, hogy állnak Pécsen?

Dúró Dóra: A Fidesz után a második legtöbb jelöltet állítja a Mi Hazánk Mozgalom az önkormányzati választásokra is, az ellenzéki pártok közül a legszervezettebbek vagyunk. A pécsi választási programot a helyi polgármester jelölt és a képviselő jelöltek tudják elmondani és bemutatni, nagyon jó elképzeléseik és megoldásaik vannak. Mindeggyik választó kerületben sikerült jelöltet állítani és a megfelelő mennyisegű ajánlást összegyűjteni és ezeket a helyi választási bizottság már el is fogadta, teljes létszámmal indulunk.

PNL: Melyek a programjuk főbb elemei?

Dúró Dóra: Azt szeretnénk megvilágítani, hogy egy globális diktatúra van kiépülőben és mi ezzel szemben egy magyar jövőképet szeretnénk megfogalmazni. Ennek része például a készpénz használat védelme, amit az alaptörvénybe is szeretnénk beemelni. Másik probléma a WHO pandémiaszerződése, amit május végén szeretnének elfogadni, ami ellen tiltakozunk, elutasítjuk. Ennek értelmében minden tagállam rendelhetne el veszélyhelyzetet, vagy a WHO írhatna elő egészségügyi programokat Magyarország számára is. Tiltakozunk a  vendégmunkás áradat ellen, ennek munkajogi, gazdasági és kulturális következményei is vannak.

Nagyon fontos programpont, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek, hiszen, ha megnézzük, hogy ma Magyarországon egy férfi egészségben eltöltött évei meddig tartanak, ez nagyjából 61,5 év miközben a nyugdíj korhatár 65 év.  A férfiaknak tovább kell dolgozniuk, mint ameddig egészségesek tudnak lenni, a nyugdíba vonulás után a magyar férfiak élnek a legkevessebbet.

PNL: Milyen eredményekre számítanak?

Dúró Dóra: Nagyon kiszámíthatatlan a választás és annak a kimenetele, nehéz becsléseket mondani  azt el tudom mondani, hogy a 2022-es választások előtt az összes közvéleménykutató alul mért minket, az összes szám vonatkozásában jobb adatokat értünk el. Tehát az előzetes számok nem mérvadóak, fontos, hogy most tudunk először bejutni az európai parlamentbe, eddig a Mi Hazánknak nem volt képviselője, az önkormányzatokba is most először tudjuk megvetni a lábainkat, hiszen az 5 évvel ezelőtti választásokkor még nagyon fiatal volt a párt és nem tudtuk az országos szervezetrendszert kiépíteni, most viszont már ez is rendelkezésünkre áll. Reméljük, hogy a parlamentbe és az önkormányzatokba is bejutunk.

PNL: Mi a helyzet Magyar Péterrel?

Dúró Dóra: Magyar Péterrel kapcsolatban van egy hamis messiás tudat nagyon sok emberben vele kapcsolatban, de bízok benne, hogy akár már a mostani választásokig sok embernek ki fog nyílni a szeme, és tudni fogják, hogy valójában ki ő és kik az ő jelöltjei. A Facebook elképesztő mértékben korlátozza a szólásszabadságot és adatvédelmi problémák is vannak, negatív hatással van a gyerekek mentális fejlődésére. Magyar Péternek az első számú képviselő jelöltje a Facebook jogtanácsosa, aki egyébként londoni, nem tudom mennyire van tisztában a magyar valósággal és mennyire inkább a Facebokk lobbistája. A listáján szerepel az év covidorvosa is, aki az oltások mellett állt ki, azóta rengeteg visszásság is kiderült az oltásokról, éppen a héten ismerte el az egyik oltóanyaggyártó, hogy halált is okozhat a vakcina. Orbán Viktor is azt mondta, hogy ez egy golyóálló mellény és, akit beoltanak az nem kaphatja el a vírust és nem adhatja tovább. Beigazolódtak, hogy ezek nem voltak igazak és közben milliókat oltottak be Magyarországon is, sokan lettek a mellékhatások áldozatai, de kárpótlást senki nem kapott. Ráadásul a WHO, aki ezt az oltási programot előírta, azt a vakcinagyártó cégek finanszírozzák, súlyós összefonódások vannak. Magyar Péter esetében is látjuk, hogy idevezetnek a szálak.

Követeljük a politikai felelősségre vonást és az oltáskárosultak kárpótlását. A kárpótlás kérdése különössen aktuális Magyarországon, nemcsak az oltottak esetében, hanem a végrehajtói maffia áldozatainak az esetében is. A rendszerváltást követően volt egy kárpótlási törvény, amely arról szólt, hogy azokat az embereket, akiket az állam jogszerütlenül megkárosított, azoknak valamifajta kárpótlást igyekeztek adni, hasonlóra lenne szügség most is a végrehatói maffia esetében is és az oltás károsultak esetében is, hiszen mindkető mögött ott állt nagyon súlyosan az állam.

szalai/pnl

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!