Ezernél is több választási plakátja van a pécsi polgármesternek + videó

2024.05.13.

Plakát cunamival árasztotta el Pécset a város balliberális polgármestere. Becslések szerint több mint 1000 választási táblát tetetett ki a városvezető. A Momentum korábbi politikusa szerint, Péterffy kampányát olyan pénzből finanszírozzák, amely egy korábbi megkérdőjelezhető kifizetésből származik.

A Hír Tv cikke:

Plakáterdő borítja be Pécsett. A város polgármestere szó szerint megkerülhetetlen.

"A 2019-es választáson én is támogattam Péterffy Attila kompániáját" – mondta Körömi Attila, aki az előző választáson a Momentum országos elnökségének volt a tagja. A HírTV-nek azt mondta: erős a gyanúja, hogy Péterffy mostani kampányát Bodnár Imre pénzeli. Ő az aki éveken keresztül a korábbi kormánypárti városvezetés feltételezett visszaéléseit vizsgálta eredmény nélkül. Ettől függetlenül munkájáért közel 600 millió forintot kapott. A volt Momentumos politikus szerint most az ő egyesülete finanszírozza Péterffy plakátjait.

"Jó okkal merül fel ez a gyanú, hiszen átvilágítások eredménye nincs. Egyesület nevét megváltoztatták. Olyan plakáterdő van Pécsett, olyan erővel tolják a választók arcába ezt a két pozitív szót, ami a Péterffy plakátjain van, hogy az ember nyilván világosan látja volt politikusként, hogy elfedni kívánják a városnak a talán a legtisztességtelenebb és korrupció szempontjából legsötétebb öt évét" – hangsúlyozta Körömi Attila.

Péterffy belvárosi jelöltjének plakátjai ráadásul több esetben jogszabályba ütköző helyeken vannak. Közúti jelzésen ugyanis tilos olyan feliratot, tárgyat elhelyezni, ami nem kapcsolódik a berendezés céljaihoz.

"Sokan azzal keresnek meg, hogy úgy érzik magukat mintha Észak-Koreában lennének, hogy egy vezető van, de ő aztán mindenhol látható és mindent lát. A pécsi városvezetés és a baloldal rendszeresen azzal a kritikával illeti a magyar kormányt, hogy nem jut elég forrás a városra. Hát látjuk egyébként, hogyha önreklámozásra kell költeni, akkor egyébként Péterffy Attila és csapata soha nem látott mértékű pénzösszeget képes elkölteni "– mondta el a Híradónak Csizmadia Péter, a FIDESZ-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltje.

Az elmúlt 5 év bebizonyította, hogy a tisztesség, és a siker, amivel Péterffy a plakátjain kampányol, hazugság – tette hozzá Csizmadia Péter.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!