Gyöngyök karkötőhöz – Miből érdemes válogatni?

2024.05.27.

A tavasz a színek, a megújulás évszaka. Lepd meg magad vagy szeretteidet egy új gyöngy karkötővel. Inspirálódj velünk, most megmutatjuk, hogy miből érdemes válogatni a gyöngy karkötőkhöz!

Alkalom a gyöngy karkötő készítéshez

Mivel a gyöngy karkötők esetében a megoldások száma gyakorlatilag végtelen, annyi alapanyagból, színből, formából és technikából tudsz választani, először azt érdemes eldönteni, hogy kinek készíted a karkötőt. A gyöngy ékszer stílusos ajándék lehet bármilyen alkalomra, hiszen egyszerre klasszikusan elegáns, és egyszerre üde színfoltja minden ékszerszettnek. Népszerűek lehetnek születésnapra, névnapra, hiszen ilyenkor teljesen személyre szóló karkötőket tudtok készíteni. A közelgő gyereknap is jó alkalom lehet a közös kézműveskedéshez. Egy közös anya-lánya karkötő készítéssel nemcsak a kisebb gyermekeket tudjátok lekötni, hanem a kamaszokat is, mivel a fiataloknál is menő a gyöngy ékszer. De apró figyelmesség lehet a közelgő ballagásra is. A gyöngy ékszerek alkotóelemeit olyan sokféle stílusban és színben ötvözhetjük, hogy a júniusi apák napjára is tökéletes ajándék lesz.

Miből érdemes válogatni?

Ha megvan az alkalom és a személy, akinek szeretnénk a karkötőt készíteni, akkor könnyebb lesz kiválasztani a hozzá illő színt és formát, hiszen a cseh gyöngyök, a kásagyöngyök, a távolkeleti, az ásvány- édesvízi- kagyló vagy a tekla gyöngyök közül így is nehéz lesz választani. A gyöngyről ma már nem csak a klasszikus golyó forma juthat eszünkbe, hanem választhatunk kocka alakú, szalma alakú, csavart szalma alakú, az ovális, csepp vagy éppen csillag alakú gyöngyök közül. A variációknak csak a fantáziátok szab határt.

Tekla gyöngyök

Ha a klasszikus formákat szeretjük inkább, akkor válasszunk tekla gyöngyöt. A Gyöngysziget szerint ez az egyik legnépszerűbb gyöngy típus. Nem hiába, hiszen a golyó alakú gyöngy számtalan színben és több átmérővel kapható, így bőven válogathatunk a színpompás gyöngyök közül.

Távolkeleti gyöngyök

Ha a csillogást helyezzük előtérbe érdemes körülnézni a távolkeleti üveg bicone gyöngyök vagy a roppantott üveggyöngyök között. Mindkettő megsokszorozza a rávetülő fények erejét, így ragyogással öleli körbe viselőjét. A távolkeleti gyöngyök csoportjában különleges helyet foglalnak el a kerámia és porcelán gyöngyök. A festett virágmintás vagy egyszínű gyöngyök finoman megmunkált darabok, aprólékos díszítésükkel minden tekintetet magukhoz vonzanak.

Ásvány, matt gyöngyök

Férfiaknak, illetve azoknak, akik nem szeretnének fénylően csillogó karkötőt, jó szívvel ajánljuk személyes kedvencünket a matt gyöngyöket. Az achát vagy ametiszt színezett ásványgyöngyöket bátran választhatjuk, ha egy visszafogottabb ékszert szeretnénk ajándékozni.

Gyöngyök karkötőhöz

A gyöngyfűzésnek és az ékszerkészítésnek amellett, hogy remek kikapcsolódást nyújtanak, számos fejlesztő hatása van. Miközben a képzelőerőnkkel az agyunkat tornáztatjuk meg, a finommotorikánk is ügyesedik. Gyermekeknél – és sokszor a felnőtteknél is – a türelem, a kivárás is fejlődik. Az eredmény feletti öröm és megelégedés pedig felbecsülhetetlen. És itt is igaz a mondás: Jobb adni, mint kapni! A karkötővel megajándékozott személy talán még jobban fog örülni, mint a készítők, amikor megpillantja újdonsült ékszerét! Szerezzen nektek is örömöt a karkötőkészítés, válogassatok a számtalan lehetőség közül!

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!