Hogyan legyen minőségi a katalógusunk, brosúránk?

2024.05.06.

Ha kommunikációs vagy értékesítési területen dolgozunk, akkor jól tudjuk, hogy milyen nagy szerepe van egy katalógusnak vagy egy brosúrának a bemutatkozásban. Amennyiben most lép a cégünk a piacra, azért fontos. Ha pedig már ismert brand vagyunk, akkor pedig a folyamatosan bővülő kínálatunk megjelenítése miatt lényeges.

 

Természetesen ahhoz, hogy elérje célját egy ilyen kommunikációs anyag, definiálni kell a célcsoportot, és nekik szóló tartalmat gyártani. A jó felbontású, vonzó képek használata legalább annyira fontos, mint a szövegeké. De az sem elhanyagolható, hogy milyen külső dizájnt kap egy kiadvány. Az esztétikus, figyelemfelkeltő és praktikus megjelenés kifejezetten fontos. A Printpix Nyomda katalógusok és brosúrák gyártásában nagy segítség lehet számunkra.


Mi a katalógus és mi a brosúra?

 

A katalógus egy olyan többoldalas kiadvány, amely termékfotóval és szöveges leírással is informálja az olvasót. Arra szolgál, hogy számos terméket, szolgáltatás bemutasson, és kiemelje azok előnyeit. Ha kellően megragadja a figyelmet, elősegítheti az értékesítés folyamatát. Ezért fontos, hogy milyen minőségben, mennyire stílusosan jelenik meg.

 

A brosúra a szórólap kibővített változata. Néhány kép és kevesebb szöveg az, ami elfér rajta. Teljes körű bemutatkozásra nem alkalmas ez a felület, de egy-egy termékkör vagy szolgáltatás ismertetésére kiváló. Itt is lényeges az alapanyag és a dizájn.

 

Amire érdemes ügyelni…

 

Egy katalógus vagy brosúra arculati hordozóelemként is funkcionál, ezért nem mindegy, hogyan jelenünk meg benne. Legyen ízléses, jól áttekinthető, informatív, de semmiképp sem túlzsúfolt.

 

Használjuk a logónkat, céges színeinket, betűtípusokat! Se a méret, se a terjedelem nem kötött, ezért van lehetőség a kibontakozásra kreativitásban is. A borítóra, illetve az előlapra célszerű nagyobb hangsúlyt fektetni, mert ez az, amit először meglát a potenciális vevő.

 

Néhány szó a kivitelezésről

 

Többféle kötészeti megoldás közül lehet választani ezeknél a kiadványoknál. Vannak hajtogatott, spirálozott, irkafűzött vagy omegakapcsos, illetve ragasztott-kötött verziók is. Aszerint célszerű dönteni, hogy melyik illeszkedik legjobban a kiadvány stílusához.

 

Különféle felületkezelési megoldásokkal érdemes minél figyelemfelkeltőbbé tenni a megjelenést. Ez lehet például matt vagy fényes fóliázás, formalakk, dombornyomás vagy esetleg présaranyozás is.

 

De szóba jöhet 3D UV-lakkos felületkezelés, Color felületnemesítés vagy akár fémfólia is. Azonban nem szabad túlzásokba esni! A túl sok plusz kaotikussá teheti az anyagot és a minőség rovására mehet.

 

Ön egy igazán igényes, magával ragadó kiadványt szeretne a kezében tartani és bemutatni az ügyfeleinek? Akkor fenti szempontokat érdemes követni gyártásnál és tervezésnél is. Ha gyorsan, minőségi anyagra van szükség, a Printpix Nyomda segíthet benne, forduljon hozzájuk bátran!

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!