Mire figyeljek új pénztárgép vásárlásnál?

2024.04.30.

Amennyiben a vállalkozásod pénztárgép köteles és eszközre van szükséged, akkor bizony van pár szempont, amit nem árt figyelembe venned. Mindenekelőtt időt és pénzt takaríthatsz meg azzal, ha a megfelelő készüléket vásárolod meg a céged számára.

Ha valóban költséghatékony gépet szeretnél, akkor nézd át a rá vonatkozó garanciát, valamint azt, hogy megfelel-e minden követelménynek, aminek be kell tartanod.

Az alábbiakban arról írunk részletesebben, hogy mire figyelj új pénztárgép vásárlása során. Kitérünk arra, hogy mely típusok között érdemes nézelődnöd.

Az első lépések

Vajon mi kell egy új vállalkozás elindításához? Mindenekelőtt szükség lesz egy elképzelésre, tőkére, amiből lehetőség van beindítani egy új üzletet. A kölcsön nem a legjobb megoldás, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor térül meg a beruházás, mikor sikerül megállni a helyünket a konkurenciával szemben. Ugyanez elmondható a pénztárgépről, amire manapság már szinte minden vállalkozónak szüksége van. Nem mindegy, hogy mekkorát, milyen tudással rendelkező készüléket választunk, hiszen csak egy minőségi géppel tudunk hatékonyan dolgozni. Ez is fontos szempont új online pénztárgép vásárlásnál.

Az LA Pénztárgép például azzal a céllal jött létre, hogy olyan kereskedelmi, értékesítési, valamint szervizhálózatot hozzanak létre, amely a vállalkozó érdekeit tartja szem előtt. Finanszírozási lehetőségeket biztosítanak, amely bárki számára elérhetőek. Ehhez hozzátartoznak a pénztárgépek, a POS rendszerek, a trafik rendszerek és persze a benzinkút rendszerek egyaránt. Több lehetőséget tudnak biztosítani, ezáltal bárki könnyen csatlakozhat a NAV rendszeréhez.

Ők azok, akik Magyar fejlesztésűek és Magyar gyártásúak is, a felmerülő problémákra tehát nagyon gyorsan reagálni tudnak. Ez sosem lehet egy elvetendő szempont új pénztárgép vásárlásánál, főleg egy kezdő vállalkozó számára. Sokszor egy-egy nap is hatalmas kiesést jelenthet, így érdemes ezt is alapul venni. A későbbi fejlesztési terveikben szerepel, hogy még ennél is hatékonyabb és felhasználóbarátabb eszközöket és szoftvereket állítanak elő, amelyek követik a modern kor elvárásait.

Bérlés vagy vásárlás?

Itt jön a következő kérdés, mégpedig az, hogy egy kisvállalkozó számára vajon megéri-e új eszközt vásárolni? A válasz nagyon egyszerű, a pénztárgép nem végez termelő tevékenységet, nem hoz bevételt, ezáltal az erre kiadott összeg sosem lesz befektetés, kizárólag költségként lesz jelen a cég életében. Nem térül meg, így az a pénz, amit nem fizetünk ki a teljes értékű vásárláshoz képest, az a vállalkozásban maradhat, hasznot tud termelni.

A BEST csomag például remek választás lehet azok számára, akik alacsony induló költséget és rövid hűségidőt szeretnének. Aki csak ki akarja magát próbálni a vállalkozók piacán, hiszen csupán kaucióra és üzembe helyezésre kell költeni, onnantól fogva pedig a pár ezer forintos havi díj ellenében sok pénzt tudunk megspórolni.

A csomag részét képezi a CMO NAV számlázó, amelyhez korlátlan számla kiállítási lehetőség tartozik. A pénztárgéphez opcionálisan választható QR kódos fizetési megoldás. A teljes bérleti idő alatt, szakszerű üzemeltetés mellett a készülék teljes mértékben garanciális, ezáltal a meghibásodások javítása nem jár anyagi teherrel.

Pénztárgép vásárlás

Természetesen senkit sem beszélünk le a vásárlásról sem, sőt, itt van nekünk a ComBo299 csomag, amely kiváló döntés azon vállalkozók számára, akik mindenképpen saját eszközzel szeretnének rendelkezni. Tökéletes döntés a bankkártyás, valamint az egyéb alternatív fizetőeszközök alkalmazására.

A gépnek fix összege van, amelyhez beüzemelési díjat kérnek el. Az A920-as android alapú terminálra az ingyenes CMO-NAV számlázó programot is könnyedén rá lehet telepíteni, ráadásul mivel nyomtatóval rendelkezik, a kiállítandó számlákat nyomon tudjuk követni.

A legfontosabb azonban az, hogy mindig a vállalkozásunk méretéhez, a várható forgalomhoz, valamint a cég típusához megfelelő készüléket szerezzük be. Lesz, ahol fontos a hordozhatóság, de akadhat olyan üzlet, ahol erre nem lesz szükség. A döntés nehéz, de alapos utánajárással sokkal egyszerűbben meghozható.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!