Opciók az L-alakú kanapék elhelyezésére

2024.04.23.

Az L-alakú, vagy más néven szekcionált kanapék nem hiába örvendenek akkor népszerűségnek manapság: kényelmesek, rengeteg ülőhelyet biztosítanak, és a segítségükkel igazán hangulatos társalgó alakítható ki.

 

De mivel elég nagy méretűek, így kevésbé rugalmasak a helyiségben való elhelyezés terén. Ettől függetlenül még nem lehetetlen feladat úgy elhelyezni a Kanape.net-nél is kapható L-alakú kanapékat, hogy az általuk nyújtott kényelem és praktikusság kiélvezhető legyen. Íme néhány ölet!

A falhoz történő elhelyezés

 

Ez az egyik legegyszerűbb és leggyakrabban alkalmazott módszere az L-alakú kanapénak a nappaliban történő elhelyezésére, nem véletlenül. A segítségével megmarad a bútorzat nagy mérete, de mégsem lesz túlságosan tolakodó.

 

Az ablakhoz való elhelyezés

 

Ez az elhelyezés azért is lehet szerencsés választás, mert a segítségével kihasználható az ablakon beszűrődő melengető napsugarak fénye, és ezáltal igazán nagyszerű légkör teremthető az olvasáshoz illetve a pihenéshez egy hosszú munkanapot követően vagy egy laza hétvégén.

 

A szoba közepén való elhelyezés

 

Amennyiben egy nagyobb alapterületű nappalival rendelkezel, akkor nincsen kizárva az sem, hogy a szoba közepén helyezd el az L-alakú kanapédat, méghozzá úgy, hogy a kandalló vagy a TV felé néz.

 

Ezzel a fajta elrendezéssel remek teret alakíthatsz ki a különböző társasági eseményekhez, különösen akkor, ha a kanapén elhelyezel még néhány élénkebb árnyalatú díszpárnát és egy merészebb színű dohányzóasztalt választasz. Arra viszont ügyelj, hogy ne ess át a ló túloldalára!

 

Azt pedig még nem is említettük, hogy így a különböző helyiségeket is elszeparálhatod egymástól, ami még tovább fokozható eltérő, de egymást kiegészítő színsémák használatával.

 

Intim kuckó a beszélgetésekhez

 

Párosíts egy kisebb szekcionált kanapét egy fotellel, és máris kész egy olyan kör alakú tér, ahol mélyenszántó beszélgetéseket folytathatsz a legközelebbi barátaiddal és a családtagjaiddal! Fontos viszont, hogy ezek az ülőalkalmatosságok lehetőség szerint hangsúlyosak, de semleges színűek legyenek, hogy semmi se terelje el a fókuszt a társalgásról.

 

A megfelelő családi tér megteremtése

 

Az enteriőr befejezéseképpen pedig tökéletes választást jelenthetnek a tiszta vonalakkal, semleges tónusokban készült bútordarabok, amelyek között egy kis szőnyeg remek összekötőként fog majd funkcionálni.

 

Ugye, megmondtuk, hogy egyáltalán nem lehetetlen feladat az L-alakú kanapé elhelyezése? Válaszd ki a fentebb említett ötletek közül a számodra legmegfelelőbbet, és valósítsd meg az otthonodban!

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!